Državljanin BiH u karantinu na kruzeru zbog koronavirusa

Radiosarajevo.ba
Državljanin BiH u karantinu na kruzeru zbog koronavirusa
Foto: EPA - EFE/ Radiosarajevo.ba / Kruzer u Hong Kongu

Zaraženih: 28353
Umrlih: 565
Oporavljenih: 1382

Na kruzeru "Diamond Princess", koji je stavljen u karantinu zbog korona virusa kod japanske obale, nalazi se jedan državljanin Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

"Prema informacijama kojima raspolaže Ambasada BiH u Tokiju radi se o članu posade kruzera. Navedena osoba ima kontakt s predstavnicima naše Ambasade u Tokiju, te ukoliko bude tražila konzularnu zaštitu bit će joj omogućena", potvrđeno je.

Japan je kruzer s više od 3.700 svijputnika stavio u karantin nakon što je zaraza dijagnosticirana kod 80-godišnjeg putnika koji se 25. januara iskrcao u Hong Kongu. Kruzer "Diamond Princess" usidren je u luci Yokohama, a na njega su poslane ekipe medicinske pomoći. Zvaničnici su od putnika zatražili da ne napuštaju kabine.

Od posljedica zaraze korona virusom u Kini su preminule 564 osobe. Do sada je potvrđena zaraza virusom 2019-nCoV kod ukupno 28.018 pacijenta, dok je pod prismotrom 186.354 ljudi za koje se sumnja da nose opasni virus.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije