Drama u SAD: Pucnjava u metrou, jedna osoba poginula

0
Radiosarajevo.ba
Drama u SAD: Pucnjava u metrou, jedna osoba poginula
Foto: X.com / Pucnjava u metrou, New York

Istraga je u toku nakon pucnjave na stanici podzemne željeznice u Bronxu koja je ostavila više ljudi ranjenih i jednu osobu mrtvu.

Šest osoba je ranjeno oko 16:30 sati, po lokalnom vremenu, u ponedjeljak dok su čekali na sjevernom peronu za vozu broj 4 na stanici Mount Eden.

Među žrtvama, koje su u dobi od 14 do 71 godine, jedna osoba je proglašena mrtvom u bolnici St. Barnabas. Bio je to 34-godišnji muškarac.

Elon Musk kritikovao američku politiku: Tvrdi da će upropastiti vlastitu valutu

Elon Musk kritikovao američku politiku: Tvrdi da će upropastiti vlastitu valutu

Povrede drugih petoro - djevojčice od 14 godina, dječaka od 15 godina, muškarca od 28 godina, žene od 29 godina i muškarca od 71 godine - ne vjeruje se da su opasne po život.

Tijekom brifinga u utorak navečer, šef njujorške policije za prijevoz Michael Kemper rekao je da se radi o "neplanskoj pucnjavi" i napomenuo da su bila uključena dva skupa tinejdžera koji su bili u sporu dok su se vozili sjevernim vozom broj 4.

Službenici kažu da su vrata voza otvorena dok je ulazio u stanicu, a barem jedna osoba je pokazala vatreno oružje i pucala.

Prema informacijama vlasti, neki od žrtava s prostrijelnim ranama vjerovatno su bili dio početnog sukoba, iako još uvijek nije jasno koji su tačno bili uključeni.

Policija istražuje je li 34-godišnja žrtva bila uključena u spor ili je nevina prolaznica.

"Ovo je neprihvatljivo", rekao je šef Kemper. "I kada detektivi uhapse osumnjičenika, moraju postojati brze, odmahne i snažne posljedice."

Njujorška policija traži barem jednog osumnjičenika u vezi s ovim incidentom, piše ABC

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije