SAD: Pucnjava u crkvi, povrijeđen dječak (5)

0
Radiosarajevo.ba
SAD: Pucnjava u crkvi, povrijeđen dječak (5)
Foto: Screenshot / Pucnjava u crkvi u Houstonu, Teksas

Žena u mantilu otvorila je vatru iz dugog oružja u nedjelju unutar megacrkve u Teksasu pastora poznatog kao Joel Osteen, što je natjeralo vjernike da potraže sigurnost dok su dva policijska službenika izvan dužnosti suočila i ubila napadačicu. Druge dvije osobe su ranjene, uključujući petogodišnjeg dječaka koji je u kritičnom stanju.

Nasilje je izbilo neposredno prije početka službe u 14 sati u crkvi u Houstonu, koja ima kapacitet od 16.000 osoba i bila je ranije arena za NBA ekipu Houston Rockets. Žena je ušla u ogromnu Lakewood crkvu s dječakom koji je kasnije povrijeđen u pucnjavi s policijom. Također je ranjen muškarac u pedesetim godinama.

Detalji sukoba ostaju nejasni satima nakon tragedije, a policija nije objavila identitet žene ili mogući motiv. Također nije poznato kakav je odnos, ako ga uopće ima, žena imala s dječakom, te ko ga je zapravo ranio, kao i muškarca.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

"Reći ću ovo", rekao je na konferenciji za novinare izvan crkve šef policije u Houstonu, Troy Finner. "Ta ženska osoba, ta osumnjičena, stavila je to dijete u opasnost. Krivim je za to."

Dječak je bio u kritičnom stanju u dječjoj bolnici, dok je muškarac bio stabilan u drugoj bolnici s ranom na kuku.

Pucnjava se dogodila između službi u megacrkvi koju redovito pohađa 45.000 ljudi svake sedmice, što je čini trećom najvećom megacrkvom u SAD-u, prema Hartford Institute for Religion Research. Osteen je rekao da bi nasilje moglo biti puno gore da se dogodilo tokom ranije, veće službe u 11 sati, piše AP

[twitter]https://twitter.com/realjamesowen1/status/1756823915819659540[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije