Drama u Mađarskoj: Krijumčar migranata bježao policiji, vozilom udario u drvo, ima mrtvih

0
Fena
Drama u Mađarskoj: Krijumčar migranata bježao policiji, vozilom udario u drvo, ima mrtvih
Foto: X.com / Mađarska policija / Ilustracija

Dvije osobe su poginule, a šest je povrijeđeno na jugu Mađarske u blizini granice sa Srbijom u četvrtak, 12. oktobra, kada je automobil koji je prevozio ilegalne migrante udario u drvo i prevrnuo se, saopćila je mađarska policija, prenosi Reuters.

Automobil koji je imao francuske registarske tablice i kojim je upravljao krijumčar, kako se navodi u saopćenju policije, nije se zaustavio na policijskim provjerama već je ubrzao prije nego što se nesreća dogodila kod Kiškunmajše. Policija nije saopćila koliko je ilegalnih migranata bilo u vozilu.

Policijski podaci pokazuju skok ilegalnih prelazaka migranata na južnoj granici Mađarske sa Srbijom u proteklih nekoliko mjeseci, odakle se kreću ka Slovačkoj ili Austriji.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Migranti, uglavnom mladići sa Bliskog istoka i Afganistana, stižu takozvanom balkanskom rutom, ulazeći u Mađarsku iz Srbije uprkos čeličnoj ogradi koju je premijer Viktor Orban podigao nakon migracione krize 2015. godine koja je potresla Evropu.

Mađarska gura migrante nazad u Srbiju, koja nije članica EU, ali oni pokušavaju da se popnu ili presjeku ogradu, a mnogi to uspijevaju uz pomoć bandi krijumčara koji ih potom prevoze na sjever, uglavnom do granice sa Slovačkom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije