Drama u Brazilu: Bivši zastupnik bacio bombu na policajce koji su ga došli uhapsiti

0
Radiosarajevo.ba
Drama u Brazilu: Bivši zastupnik bacio bombu na policajce koji su ga došli uhapsiti
Foto: Twitter / Robert Jefferson

Bivši brazilski zastupnik, politički saveznik predsjednika na odlasku Jaira Bolsonara, krajnjeg desničara, bacio je ručnu bombu na policajce koji su ga došli uhapsiti i ranio barem dvojicu njih.

Bivšem zastupniku Robertu Jeffersonu Vrhovni sud Brazila je izrekao zatvorsku kaznu zbog kršenja uvjeta kućnog pritvora koji mu je određen zbog vrijeđanja predsjednice najvišeg suda na društvenim mrežama.

U trenutku hapšenja u gradu Levy Gasparianu (država Rio de Janeiro, na jugoistoku) Jefferson je "reagirao" bacivši ručnu bombu na dvojicu policajaca koje su "ranile krhotine", saopćila je savezna policija.

Danas komemoracija i dženaza akademiku Dževadu Jahiću

Danas komemoracija i dženaza akademiku Dževadu Jahiću

Dvojici policijaca pružena je ljekarska pomoć i dobro su, dodaje policija koja je poslala veći broj ljudi na mjesto događaja, prenosi Hina.

Jair Bolsonaro se distancirao od bivšeg parlamentarca na Twitteru, gdje je kritizirao napad na policiju i izrazio solidarnost s ranjenim policajcima.

Brazilski predsjednik je prethodno osudio "vojnu akciju" Roberta Jeffersona koji satima nije htio izaći iz svoje kuće i na video snimci potvrdio da je upotrijebio oružje, ali očito bez namjere da rani policajce.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije