Drama u Bijeloj kući: ‘Imamo dnevnik posjeta. Pogledajte ko je posjetio Bidena. Osam puta...‘

2
Radiosarajevo.ba
Drama u Bijeloj kući: ‘Imamo dnevnik posjeta. Pogledajte ko je posjetio Bidena. Osam puta...‘
Foto: EPA - EFE / Joe Biden

Američki predsjednik Joe Biden ne liječi se od Parkinsonove bolesti, objavila je Bijela kuća u ponedjeljak, 8. jula, nakon što su se pojavili izvještaji da je doktor specijaliziran za tu bolest posjetio Bijelu kuću osam puta tokom protekle godine.

Zabrinutosti da američki predsjednik možda boluje od neimenovane bolesti pojavile su se nakon Bidenovog nastupa na debati 27. jula s republikanskim kandidatom Donaldom Trumpom.

Magazin New York Times je objavio da dnevnik posjetitelja Bijele kuće pokazuje da je Dr. Kevin Cannard, neurolog specijaliziran za poremećaje pokreta koji je nedavno objavio naučni rad o Parkinsonovoj bolesti, posjetio Bijelu kuću osam puta od prošlog ljeta do proljeća ove godine.

Meteorolozi objavili prognozu do 31. jula: Evo kad konačno dolazi osjetno osvježenje

Meteorolozi objavili prognozu do 31. jula: Evo kad konačno dolazi osjetno osvježenje

Tokom brifinga, glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre odbila je potvrditi Cannardov posjet, rekavši da želi poštovati privatnost svih uključenih iz sigurnosnih razloga.

Nije, u ovom trenutku, jasno je li dr. Cannard bio u Bijeloj kući kako bi liječio ili posavjetovao predsjednika ili je bio tamo zbog nepovezanih sastanaka. Cannardova javno dostupna biografija navodi ga kao "konzultanta za neurologiju medicinske jedinice Bijele kuće" od 2012. do 2022., što bi uključivalo i administracije Baracka Obame i Donalda Trumpa.

Cannard nije odgovorio na opetovane zahtjeve NYT-a da komentira ove posjete. U izjavi objavljenoj u ponedjeljak, dr. Kevin O‘Connor, doktor Bijele kuće, potvrdio je da je dr. Cannard vidio gospodina Bidena tri puta tijekom tri i pol godine njegova predsjedništva, ali nije htio izravno reći je li razlog tih posjeta liječenje predsjednika, piše NYT.

Bidenov zdravstveni status pod lupom: Šta su otkrili posljednji medicinski pregledi?

Bidenov zdravstveni status pod lupom: Šta su otkrili posljednji medicinski pregledi?

Umjesto toga, liječnik Bijele kuće implicira, piše NYT, da je većina posjeta dr.Cannarda bila povezana s liječenjem drugih ljudi koji rade u Bijeloj kući.

Nadalje, Doktor Bijele kuće izjavio je i da je Biden svake godine posjećivao dr. Cannarda kao dio njegovog godišnjeg fizičkog pregleda te da posljednji pregled nije pronašao nikakve znakove Parkinsonove bolesti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije