Drama u Beču: Tinejdžer iz BiH pucao iz vazdušne puške na prolaznike

8
Radiosarajevo.ba
Drama u Beču: Tinejdžer iz BiH pucao iz vazdušne puške na prolaznike
Foto: Heute / Austrijska policija / Ilustracija

Maloljetnik (17) iz BiH i njegov vršnjak iz Austrije privedeni su u petak nakon što su pucali iz vazdušne puške na prolaznike u bečkom Favoritenu, saopćeno je iz policije.

Policija je u 9.20 sati dobila dojavu da neko puca sa prozora zgrade te da je jedan prolaznik lakše povrijeđen. Policija je odmah izašla na mjesto događaja, a u intervenciji su učestvovali i pripadnici austrijske WEGA jedinice.

Nakon što su locirali stan, specijalci WEGA su upali i pronašli dvojicu 17-godišnjaka sa vazdušnom puškom. Jedan je državljanin BiH, a drugi državljanin Austrije. Policija ih je odmah privela, a vazdušnu pušku zaplijenila.

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Kako je saopćeno iz bečke policije, oni su prijavljeni zbog sumnje za nanošenje tjelesne povrede i namjerno ugrožavanje zajednice, ali su dobili i prijavu u skladu sa odredbama Zakona o naoružanju.

U policijskom saopćenju još stoji da se njih dvojica nisu htjeli izjašnjavati o optužbama koje im se stavljaju na teret i dalje se nalaze u pritvoru. Kada je riječ o prolazniku kojeg su pogodili iz vazdušne ppuške, on je lakše povrijeđen i odbio je medicinsku pomoć, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije