Drama u avionu: Nepozvani "putnik" uzrokovao haos među putnicima

1
Radiosarajevo.ba
Drama u avionu: Nepozvani "putnik" uzrokovao haos među putnicima
Foto: Pexell / Radiosarajevo / Ilustracija

Neočekivana pojava zmije u avionu izazvala je dramu među putnicima poslovne klase u avionu United Airlinesa na kraju leta iz Floride za New Jersey.

"Slijepi putnik", identificiran kao bezopasna zmija podvezica, pojavio se na letu United Airlinesa 2038 iz Tampe nedugo nakon slijetanja u ponedjeljak poslijepodne na međunarodni aerodrom Newark Liberty, prema Lučkoj upravi New Yorka i New Jerseyja.

Dok je avion jurio od piste do izlaza, putnici u kabini poslovne klase počeli su vrištati i dizati noge s poda, otkrio je jedan putnik regionalnoj stanici News 12 New Jersey.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Službenici za kontrolu životinja na aerodromu i policijski službenici lučke uprave bili su na vratima kada je avion stigao i uklonili zmiju, koja je kasnije puštena u divljinu, rekla je u utorak glasnogovornica aerodroma Cheryl Ann Albiez.

Nije bilo ozlijeđenih niti utjecaja na rad zračne luke, a avion je kasnije poletio iz Newarka, rekla je.

Glasnogovornik Uniteda, upitan o incidentu, rekao je samo da su članovi posade koje su upozorili putnici "pozvali odgovarajuće vlasti da riješe situaciju".

Nijedna od uključenih strana nije spomenula kako je zmija dospjela na let komercijalne avio kompanije.

Ali, situacija je bez sumnje podsjetila brojne putnike na filmski triler iz 2006. Snakes on a Plane, izmišljenu priču o desecima otrovnih zmija koje su kriminalci pustili u putnički avion u pokušaju da ubiju svjedoka na suđenju za ubistvo.

Incident od ponedjeljka nije bio prva 'stvarna priča' o zmiji koje se odlučila provozati u komercijalnom avionu. Velika zmija pronađena je kako klizi kroz putničku kabinu na letu Aeromexica za Mexico City 2016.

Takošer, putnici su uočili pitona kako se drži krila aviona – s vanjske strane – na letu iz Australije za Papuu Novu Gvineju 2013. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije