Na dječijem igralištu u Sarajevu uhvaćena zmija

1
Radiosarajevo.ba
Na dječijem igralištu u Sarajevu uhvaćena zmija
Foto: Općina Novo Sarajevo / zmija

Pripadnici Vatrogasnog društva "Novo Sarajevo 1934" uhvatili su na Dolac Malti zmiju koja je jučer viđena u dječijem parku u ovom naselju te uznemirila građane.

Informaciju su za portal 'Radiosarajevo' potvrdili iz Vatrogasnog društva, kazavši da je zmija puštena a Trebeviću - ali daleko od izletišta i ugostiteljskih objekata.

Zmija je viđena u ulici Paromlinska kod brojeva 24 i 25 na Dolac Malti.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Služba civilne zaštite Općine Novo Sarajevo od jučer poduzima hitne mjere povodom pojave zmije u dječijem igralištu na Malti.

'Odmah je izvršena deviperacija na tom lokalitetu, a pripadnici Vatrogasnog društva “Novo Sarajevo 1934” danas su uhvatili zmiju, čime je osigurana bezbijednost i otklonjena opasnost po zdravlje naših sugrađana. Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu nedavno obavila deviperaciju na više lokacija na području ove lokalne zajednice, a ovaj proces nastavit će se i u narednom preiodu na lokacijama koje nisu bile obuhvaćene u prvom krugu, saopćeno je iz ove općine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije