Demanti VIK-a na tekst: 'Najezda zmija u sarajevskom naselju: Niko nije nadležan'

0
Radiosarajevo.ba
Demanti VIK-a na tekst: 'Najezda zmija u sarajevskom naselju: Niko nije nadležan'
Foto: ViK / Ilustracija

KJKP "Vodovod i kanalizacija" objavio je demanti na tekst objavljen na portalu Radiosarajevo.ba objavljenom 2. jula 2022. godine.

Demanti prenosimo u cjelosti bez intervencija:

"Demant povodom objavljenog teksta portala radiosarajevo.ba pod nazivom "Najezda zmija u sarajevskom naselju: Dok građani strahuju, niko nije nadležan", dana 02.07.2022.

Zanimljiva anketa na Redditu: 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'

Zanimljiva anketa na Redditu: 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'

U tekstu se navodi da je najezda zmija posljedica neadekvatnog održavanja prostora oko rezervoara vode "Grdonj", koji se nalazi u neposrednoj blizini te da zabrinuti stanovnici ove ulice danima pokušavaju kontaktirati KJKP "Vodovod i kanalizacija" Sarajevo koji gazduje ovim rezervoarom, ali bezuspješno.

Prije sve, u predmetnom tekstu se spominje rezervoar Grdonj, a prilozene su slike sa rezervoara Sedrenik starijeg nepoznatog datuma. Nase preduzece je nastupanjem ljetne sezone pokrenulo akciju ciscenja i odrzavanja objekata te je s tim u vezi uredilo i parcelu na kojoj se nalazi rezervoar Sedrenik cije aktuelne slike sa terena saljemo u prilogu.

U skladu sa planom odrzavanja u ponedeljak ce se nastaviti akcija te urediti i parcela na kojoj se nalazi rezervoar Grdonj, koji nije prikazan na slikama u objavljenom tekstu, ali je spomenut", zaključuje se u demantu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije