Drama u avionu: Muškarac razbio staklenu flašu tokom leta i počeo napadati druge putnike

1
Radiosarajevo.ba
Drama u avionu: Muškarac razbio staklenu flašu tokom leta i počeo napadati druge putnike
Prtscr / Twitter / Drama u avionu British Airwaysa

Dvije osobe povrijeđene su u napadu koji se dogodio u avionu British Airwaysa, koji je letio iz Britanije do Kariba.

Prema prvim informacijama, pomahnitali putnik je razbio staklenu flašu i nanio povrede dvojici putnika. Incident je zabilježen na letu BA2159 u ponedjeljak, 3. jula 2023, nekih sat i po vremena prije slijetanja na odredište.

Piloti nisu imali drugu opciju već da nastave let, dok se u kabini odvijala prava drama. Napadu je prethodila svađa dvojice putnika, a potom je jedan ustao sa sjedišta i odletio kod stjuardesa u "kuhinju" Boinga 777.

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

Tu je pronašao staklenu flašu, koju je razbio, a onda je potrčao između sjedišta i zario oštro staklo u svog "neprijatelja", a potom je povrijedio još jednog putnika. Drugi putnici su uspjeli da odvoje pomahnitalog napadača od povrijeđenih, dok je krv šikljala na sve strane.

"Njih dvojica su pili na letu i šalili se prije nego što se sve ovog dogodilo. Jedan putnik je zadobio ubodne rane u predjelu torzoa, drugi u predjelu glave. Navodno je razbio flašu vina koja se prodaje u avionu. Odjednom je bilo krvi po kabini. Niko nije znao koliko daleko bi ovo moglo da ode. Srećom nije bilo gore", rekla je putnica N. P.

Po slijetanju je napadač priveden, a povrijeđeni su hitno prevezeni u bolnicu. Iz policije su saopštili da je istraga u toku, a iz kompanije British Airways se još nisu oglasili ovim povodom, piše Daily mail.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije