Objavljeni novi detalji incidenta u avionu: Britanac napao policajce, pokušao povrijediti i sebe

0
Radiosarajevo.ba
Objavljeni novi detalji incidenta u avionu: Britanac napao policajce, pokušao povrijediti i sebe
Foto: Screenshot / Britanac koji je pravio haos u avionu

Britanac (27) koji je u petak prije polijetanja aviona u Zračnoj luci Zadar u Zemuniku bio drzak i pokušao otvoriti vrata aviona je uhićen, potvrdila je zadarska policija.

Sumnjiči se za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi te za prekršaj protiv javnog reda i mira. Kako je javila policija, cijelo vrijeme je pružao aktivni otpor, a u jednom trenutku je i lakše povrijedio policajca.

Kako se neslužbeno saznaje, Britanac nije komunicirao s policijom pa je moguće da će ga sudac ponovno poslati na psihijatriju. Njegova djevojka i otac stigli su u Hrvatsku i vrlo su zabrinuti. Riječ je inače o britanskom bokseru.

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, u subotu, 1. jula prepraćen je na Kazneno prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. Policija navodi da je Britanac prilikom njenog postupanja i preprate sudu, cijelo vrijeme pružao aktivan otpor, zbog čega su nad njim upotrebljena sredstva prisile.

Zbog rastrojenog stanja, sa suda je upućen u bolnicu te je u službenom vozilu, kao i u bolnici, fizički napadao policajce te pokušavao povrijediti sebe.  

[tiktok]https://www.tiktok.com/@p_xj_/video/7250519371397860634[/tiktok]

Jedan je policajac lakše povrijeđen. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, Britanac je predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi koja je dostavljena nadležnom državnom tužilaštvu u Zadru.

Prije nego što je policija izvijestila javnost o Britančevu remećenju javnog reda i mira, na društvenim se mrežama pojavila snimka iz aviona Ryanaira u Zadru na kojoj mladić galami i na silu pokušava izaći iz aviona, piše 24sata

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije