Drama na poznatom ljetovalištu, Miloša ubola opasna riba: "Kao da vam kidaju i sijeku nogu"

2
Radiosarajevo.ba
Drama na poznatom ljetovalištu, Miloša ubola opasna riba: "Kao da vam kidaju i sijeku nogu"
Foto: Greek Reporter / Grčka

Mladić iz Srbije danas, 12. jula, je doživio ubod od strane ribe pauka tokom kupanja u Sartiju, zbog čega je na kraju završio kod doktora sa velikim bolovima koji su na momente bili nepodnošljivi.

Unutar Facebook grupe 'Uživo iz Grčke' pojavila se objava mladića iz Srbije po imenu Miloš, a koji je opisao jezivu situaciju sa kupanja tokom boravka u grčkom ljetovalištu Sarti.

Naime, on se danas našao na meti ribe 'Pauka', čiji ubod je jako neprijatan i bolan, te zahtjeva i intervenciju ljekara. Kako je naveo, riba ga je ubola u plićaku, na mjestu gdje se u tom trenutku nalazilo dosta ljudi, djece i starijih.

Erna Imamović dijeli svoju priču: Djetinjstvo i gubitak oca u opsadnom Goraždu

Erna Imamović dijeli svoju priču: Djetinjstvo i gubitak oca u opsadnom Goraždu

"Želio bih da podijelim sa ostalim članovima jednu informaciju. Naime prije dva sata u Sartiju u plićaku ponavljam u plićaku gdje se kupaju i mala djeca i odrasli, osjetio sam ubod (kasnije sam saznao od strane koje otrovne ribe “Viver fish”).

Bol je nepodnošljiv iste sekunde kreće tim intenzitetom da imate osjećaj kao da vam neko kida i siječe nogu na živo. Ja sam iskreno kukao na sav glas i valjao se od bolova.

Doktor je došao i jedini 'trik' kako kaže jeste da morate u lavor vode potopiti svoje stopalo.

"Ko želi više ljetovati u Hrvatskoj, doslovno vam unište odmor": Turisti šokirani uslugom i cijenama

"Ko želi više ljetovati u Hrvatskoj, doslovno vam unište odmor": Turisti šokirani uslugom i cijenama

Voda što topliia 40-50C i naviše.. Ko je hrabriji može i žar od cigare jer kako kaže vrela voda 'spriječava i neutrališe taj otrov'. Bolje i opekotine da se dobiju, samo da neutrališu taj bol i otrov. Dok ovo pišem držim i dalje nogu, bol je prisutan, nije za kuknjavu i čupanje kose, stoga se izvinjavam sto pišem ovako konfuzno", napisao je on.

Ono što je karakteristično za ubod ove ribe jeste veoma jak bol koji je najjači pola sata nakon uboda.

Simptomi trovanja najčešće su samo lokalni, javlja se veliko crvenilo, no ponekad se javljaju i opšti simptomi u vidu pojačanog znojenja, slabosti, vrtoglavice, mučnine i povraćanja.

Prilikom uboda najvažnije je da ostanete pribrani i da zatražite ljekarsku pomoć što prije kako biste eventualno primili injekciju protiv alergije ili antibiotik ako ljekar procijeni da je potrebno.

Mjesto uboda ne treba uvijati i zatvarati. Zbog svojih karakteristika smatra se za najopasniju ribu na Mediteranu.

Riba pauk odnosno “Viver fish” uglavnom živi na malim dubinama od 1 do 30 metara, mada se mogu pronaći i na većim dubinama do 150 metara, prenosi Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije