Da li je ovo najjeftinije mjesto u Grčkoj: Prodaju hranu i piće, a ništa nije skuplje od - 2,5 eura

0
Radiosarajevo.ba
Da li je ovo najjeftinije mjesto u Grčkoj: Prodaju hranu i piće, a ništa nije skuplje od - 2,5 eura
Foto: Facebook / Povoljne cijene

Od početka ljeta svi pričamo o visokim cijenama u Grčkoj, Hrvatskoj i Crnoj Gori, omiljenim ljetovalištima građana iz regije.

Ipak, nije sve tako crno, odnosno - skupo.

Iako inflacija pogađa sve dijelove planete, pa i najdraže ljetnje destinacije, u ovom baru sa plaže u mjestu Hanioti, na istočnoj obali Kasandre, vrijeme kao da je stalo.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Cijene hrane i pića niže su nego, recimo u Srbiji, a sa ostalim cijenama u Grčkoj teško mogu da se porede.

"Ko je u Haniotiju mora da zna za ovaj štek. Možete se kupati na plaži oko hotela, set ležaljki 10 ili 12 eura. I ovde možete lijepo, kvalitetno i povoljno da jeste i popijete. Da nosite na plažu", kaže jedan član grupe Grčka info.

Tako omiljena ljetnja kafa za turiste u Grčkoj, čuveni frape, košta samo 1,5 euro, koliko košta i šoljica espresa i domaće kafe, ledenog čaja i gaziranog pića. Nešto skuplji je kapućino, jer je za njega potrebno izdvojiti 1,70 eura, a sa cijenom od dva eura najskuplji su hladni espreso i hladni kapućino.

Najskuplji na meniju su hladna čokolada i svježe cijeđeni sok od narandže, za koje je potrebno izdvojiti 2,50 eura. Pivo od 330 mililitara košta 1,80 eura, a veće od pola litra košta 2,5 eura. Za flašicu vode potrebno je izdvojiti pola eura.

Ni hrana ne odstupa mnogo od ovih cijena. Tako jedan sendvič košta 2,50 eura, parče pice i krofna 1,7 eura, a hot dog 1,5 eura, piše Telegraf.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije