Drama na moru: Norveškom kruzeru otkazali motori, helikopteri izvlače putnike

Radiosarajevo.ba
Drama na moru: Norveškom kruzeru otkazali motori, helikopteri izvlače putnike
Foto: Twitter / Drama u blizini Norveške obale

Oko 1.300 putnika s kruzera koji se nalazi blizu obala zapadne Norveške bit će evakuisano, saopćila je norveška policija.

Policija u okrugu More og Romsdal izvjestila je da je se na kruzeru ''The Viking Sky'' pokvario motor te da je zbog toga posada kruzer poslala poziv upomoć. S obzirom na to da se kruzer nalazi u blizini norveške obale (udaljen je 4,6 km) pomoć je stigla veoma brzo, a vlasti su potvrdile da je evakuacija u toku.

Na mjestu događaja su helikopteri i spasilački brodovi, a BBC piše da spašavanje otežavaju valovi koji, prema izjavama svjedoka, dosežu visinu od nekoliko metara. 

''The Viking Sky'' je brod iz flote kruzera ''Viking Ocean'', a na prvom je putovanju bio 2017. godine. Prema podacima dostupnim na internet stranici kompanije ovaj kruzer može primiti 930 osoba.

Normway kaže da spasilački helikopteri mogu u jednom letu primiti tek 15 ljudi, a na brodu se nalazi još uvijek 930 ljudi koji trebaju biti spašeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije