Kina / Doveli ga u sudnicu u zaštitnom odijelu, poslije ga osudili na smrt

28. 10. 2020. u 07:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 21

Kineske vlasti na smrt su osudile muškarca Lina Jiancaia za ubistvo dvogodišnjeg sina svoje djevojke. Tokom suđenja ustanovljeno je da je Lin duže vrijeme maltretirao svoju žrtvu te ju je ubio 2019. godine.

Kako javljaju kineski mediji, ubica djeteta na sud u sjeverozapadnom gradu Xi'anu došao je u utorak pod potpunom zaštitom zbog koronavirusa. Osim zaštitne maske, nosio je zaštitno odijelo i naočale.

Rekonstrukcija događaja utvrdila je da se Lin uselio svojoj djevojci Xu tokom novembra 2018. S njima je živio i njezin dvogodišnji dječarac Tang Yuan.

Idila je potrajala sve do juna 2019., kada je Xu otkrila da Lin konstantno maltretira te psihološki i fizički zlostavlja Tanga. Kobnog 24. juna Lin je kući s posla došao pod utjecajem alkohola. Potpuno van kontrole, pomahnitali je ubica daskom za rezanje počeo udarati svoju djevojku i njenog sina po glavi. Maleno dijete u više je navrata svom snagom bacio u zid te ga opetovano snažno udarao.

Dječarca je potom utapao u lavabou kupaonice te ga dokrajčio usuvši mu u grlo veliku količinu žestokog alkohola, a tokom cijele stravične epizode teške povrede pretrpjela je i majka Xu.

Lin je nedugo nakon incidenta uhapšen, a sada je na sudu proglašen krivim te je osuđen na smrt, odnosno, "lišen je političkog prava na život".

Kada će presuda biti izvršena za sada nije poznato. Također nije poznat ni motiv, no vlasti kažu kako je Lina do ovog zastrašujućeg zločina dovela "trivijalna stvar", ne otkrivajući detalje, javlja Daily Mail, prenosi Jutarnji.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA