Došlo ih tek nekoliko desetaka ispred Area 51: Željeli vidjeti vanzemaljce

Radiosarajevo.ba
Došlo ih tek nekoliko desetaka ispred Area 51: Željeli vidjeti vanzemaljce
Foto: Twitter / Area 51

Tek nekoliko desetaka osoba okupilo se ispred tajnovite američke vojne baze Area 51 koja se nalazi u blizini Las Vegasa, piše BBC.

Nije došlo nekoliko hiljada ljudi, koliko se očekivalo da će biti ispred baze u Nevadi za koju mnogi tvrde da se u njoj kriju mnoge stvari. U junu ove godine, milioni korisnika Facebooka su potvrdili da će doći ispred baze želeći da "vide vanzemaljce".

Jedna osoba je uhapšena zbog uriniranja u blizini jednog od ulaza u bazu.

BBC podsjeća da je Area 51 mjesto za koje se sumnja da čuva tajne o izvanzemaljskom živou.

Zašto je Area 51 interesantna javnosti?

U junu je student iz Californije Matty Roberts preko Facebooka pozvao ljude da dođu ispred baze.

Poziv je postao viralna senzacija. Vijest o pozivu su objavili svjetski mediji. Više od tri miliona je potvrdilo da će doći.

Ali, znakovi postavljeni u blizni vojne baze su jasno sugerisali da neprimjereno odnosno nedozvoljeno ponašanje neće biti tolerisano.

Američko ratno zrakoplovstvo je poručilo da je Area 51 "prostor gdje se obučava vojska i da će biti spriječen svako ko želi ući".

Šta se desilo danas, 20. septembra?

Kako navodi BBC, nije se desilo ništa posebno. Više od 70 ljudi se okupilo.

Muškarac koji je urirnirao je uhapšen, dok je jedna žena privedena.

Njihovo prisustvo je bilo simbolično.

Šta je Area 51?

Ovaj vojni kompleks je nastao u Hladnom ratu u cilju razvoja i testiranja letjelica. Njegova tajnovitost podstiče teorije zavjera.

Jedna od najčešćih teorija je da se tu nalaze izvanzemaljske svemirske letjelice i tijela njihovih pilota nakon rušenja.

Neki tvrde da su u blizni Area 51 vidjeli ovakve letjelice, pa čak da su ih oteli vanzemaljci, te da su ih nakon eksperimentisanja vratili na planetu Zemlju, piše BBC.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije