Američka vojska spremna da brani Zonu 51 od invazije "fejzbukaša"

Radiosarajevo.ba
Američka vojska spremna da brani Zonu 51 od invazije "fejzbukaša"
Foto: Facebook / Ilustracija

Na Facebooku je prije nekoliko dana objavljen "event" pod nazivom "Napad na Zonu 51, ne mogu nas sve zaustaviti". Prema posljednjim informacijama, više od 839 hiljada ljudi potvrdilo je dolazak, dok je 739 hiljada 'kliknulo' da su zainteresirani. 

Sve je planirano za 20. septembar, a viralnost cijele priče ponukala je i američko vojno zrakoplostvo (US Air Force) da izda i zvanično upozorenje svima koji namjeravaju doći i 'napasti' na Zonu 51.

Područje 51 ili Zona 51 (eng. Area 51) je vojna baza smještena u južnom dijelu zapadne Nevade u SAD-u (130 kilometara sjeverozapadno od Las Vegasa). Glavna svrha baze je razvijanje i testiranje eksperimentalnih vojnih zrakoplova i naoružanja, područje je dio "Nellis" vojnih operacija, a zračni prostor oko baze, ograničen za letenje, poznat je vojnim pilotima pod nazivom "Kutija". Velika tajnosti oko ove baze čije postojanje je dugo negirala i američka vlada, dovela je do učestalih teorija od kojih je najčešća ona o tome kako se u bazi nalaze vanzemaljci te izučavaju neidentificirani leteći objekti (NLO).

Priču je popularizirao Bob Lazar, a ukoliko ne znate ko je on, preporučujemo vam da pogledate ovaj video:

Laura McAndrews, glasnogovornica US Air Forcea, izjavila je da je ovo područje otvorena zona za obuku američkih vojnika te se NIKOM ne preporučuje ulazak u bazu u kojoj se treniraju vojnici.

"Američka vojska uvijek je spremna braniti Ameriku i njenu imovinu", kazala je ona, no nije željela govoriti o tome kako će se to vojska braniti od fejzbukaša, koji zamišljaju da će se njihov napad dogoditi na sljedeći način:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije