Donald Trump se raspitivao za opcije napada na Iran

3
Hina
Donald Trump se raspitivao za opcije napada na Iran
Foto: EPA-EFE / Donald Trump

Predsjednik Donald Trump, koji će u Bijeloj kući biti još dva mjeseca, prošle sedmice razmatrao je opcije napada na glavni iranski nuklearni pogon, no naposljetku je odustao od takvog dramatičnog koraka, rekli su američki dužnosnici.

Trump se raspitivao za opcije na sastanku u Ovalnom uredu u četvrtak s glavnim savjetnicima za nacionalnu sigurnost, uključujući i potpredsjednika Mikea Pencea, državnog tajnika Mikea Pompea, novog ministra odbrane Christophera Millera i generala Marka Milleyja, načelnika glavnog štaba američke vojske, rekao je dužnosnik.

Trump, koji je odbio priznati poraz nakon predsjedničkih izbora koji su se održali 3. novembra, trebao bi vlast predati izabranom predsjedniku Joeu Bidenu 20. januara.

Dužnosnik je potvrdio sadržaj sastanka u The New York Timesu, koji je izvijestio da su savjetnici nagovorili Trumpa da ne napada zbog rizika od šireg sukoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije