Donald Trump se izjasnio da nije kriv

/ Komentari (2)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

AMERIKA IZVOZI SVOJU INFLACIJU NA SVE NAS

Sva svjetska trgovina kao i trgovina nafte i gasa se do 2020 godine skoro 90% obavljalala preko američkog dolara kao svjetske rezerve valute. Drugim riječima, ako neka država hoće da kupi naftu ili gas na svjetskom tržištu mora prvo da pretvori svoju nacionalnu valutu u američki dolar, a cijenu dolara kao i energije ( nafte i gasa) određuje SAD i zelenaši na Wall Street burzi. Države koje prave transakacije iz svoje nacionalne valute u američki dolar gube na ovim transakcijama i samim tim povećavaju inflaciju svoje nacionalne valute. Srećom za cijeli svijet, sada se transakcije obavljaju i u drugim valutama pored US$ kojem je spalo učešće na oko 50% tako da se inflacija, kroz višak US$ sada vraća u SAD jer nikome ne trebaju US$ kao ranije. Amerika misli da ih samo neki veliki rat, daleko od njih, može izvući iz financijskih problema. Godina 2025 će biti kritična za svjetsku ekonomiju, ne može tu Tramp ništa uraditi. Taj njihov tzv. svjetski poredak, globalizacija, Svjetski ekonomski forum baziran na njihovim pravilima je propao. Ko ne razumije EKONOMIJU bolje da ne priča o POLITICI ( korupciji).

Žučo će biti sljedeći kapetan TITANIKA

Jedno 6 mjeseci maksimalno im dajem dok im ekonomija ne ode u lijepu P.M. I povuče cijeli svijet u ponor. Mamu im lihvarsku… žutu

/ Najnovije