Donald Trump: Moguće je da je ukrajinski avion nenamjerno oboren

Radiosarajevo.ba
Donald Trump: Moguće je da je ukrajinski avion nenamjerno oboren
FOTO: EPA / Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump sumnja da se ukrajinski avion srušio u Iranu zbog tehničkog kvara i navodi mogućnost da ga je neko nenamjerno oborio, prenosi Anadolu Agency (AA).

Govoreći u Bijeloj kući, američki predsjednik je rekao da je skeptičan prema mogućnosti da je avion pao iz tehničkih razloga.

„Imam sumnje. I drugi imaju sumnje. Tragičan je to događaj. Možda je neko s druge strane pogriješio. Letio je u vrlo teškom području. Netko je mogao pogriješiti. Neki kažu da se avion srušio mehanički. Mislim da je to pod znakom pitanja. (Navodi da ga je pogodio Iran) Stvarno ne znam sa sigurnošću. Imam loš osjećaj zbog toga, mislim da se tamo dogodilo nešto strašno“, rekao je Trump.

Kako je kazao, analizirat će se crne kutije i tada će se situacija razjasniti.

Avion Boeing 737 ukrajinske aviokompanije Ukrainian Airlines koji je trebao letjeti prema Kijevu, pao je 8. januara nedugo nakon polijetanja s aerodroma "Imam Khomeini" u Teheranu. Ranije je rečeno kako je avion pao iz tehničkih razloga, međutim, tačan uzrok još nije utvrđen. Niko od 176 putnika i članova posade nije preživio.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije