Donald Trump je veća prijetnja svjetskom miru nego Putin

Radiosarajevo.ba
Donald Trump je veća prijetnja svjetskom miru nego Putin
Foto: EPA-EFE / Predsjednici Amerike i Rusije Donald Trump i Vladimir Putin

 Gotovo dvije trećine Nijemaca smatra da je američki predsjednik Donald Trump veća prijetnja svjetskom miru nego ruski predsjednik Vladimir Putin, pokazalo je istraživanje objavljeno uoči njihovog današnjeg susreta u Helsinkiju.

Tramp i Putin će se sastati u Helsinkiju na dugo očekivanim razgovorima kojima je cilj jačanje odnosa između ove dvije svjetske sile.

Većina od ukupno 2.052 ispitanika ankete YouGov-a, međunarodnog instituta za ispitivanje javnog mnjenja sa sjedištem u Velikoj Britaniji, kaže i da je Putin simpatičniji, kompetentniji i moćniji od Trumpa.

Samo pet posto ispitanih smatra da je Trump kompetentniji šef države, a njih 56 posto to misli za Putina, dok ostatak na to pitanje nije imao odgovor.

Istraživanje je pokazalo i da većina ljudi smatra Putina moćnijim (43 u odnosu na 25 posto), iako su Sjedinjene Države vojno i ekonomski snažnije od Rusije.

Većina (64 posto ispitanika) misli da je Trump veća prijetnja svjetskom miru nego Putin (16 posto), prenijele su agencije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije