Donald Trump: Izvinjavam se Srbiji

Radiosarajevo.ba
Donald Trump: Izvinjavam se Srbiji
YouTube / Trumpu smetaju i bebe
Republikanski kandidat za predsjednika SAD-a Donald Trump javno se izvinio Srbiji zbog bombardiranja 1999. godine.

"Moram, prije svega, da vam kažem da je bombardiranje Srba, koji su bili naši saveznici u oba svjetska rata, bila velika greška. Srbi su veoma dobri ljudi.

Nažalost, Clintonovo administracija nanijela im je dosta zla, ali i čitavom Balkanu, od kojeg su napravili haos. I ranije sam se izvinjavao Srbima zbog američke, a posebno Clintonove politike prema njima. Ojačat ću našu vezu s Vladom u Beogradu. Kada preuzmem upravljanje zemljom, čitav kurs američke vanjske politike bit će bolji nego što je sada", rekao je Trump.

Trump se u intervjuu za srbijanski Nedeljnik se osvrnuo i na svoju predsjedničku kampanju, istakavši da nema u planu da uspori tempo.

"Moja kampanja je bolja od bilo kog republikanskog kandidata. Dobio sam više glasova za republikansku nominaciju od svih u historiji. I Demokratska i Republikanska partija moraju da shvate da nije lako pokrenuti se, ali je još gore zaustaviti se. A ja ne planiram da usporim", zaključuje Trump.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije