Dolazi Bella: Pušu vjetrovi orkanskom jačinom, vozači nasukani u poplavama

0
Anadolija
Dolazi Bella: Pušu vjetrovi orkanskom jačinom, vozači nasukani u poplavama
Foto: Twitter / Oluja zahvatila Veliku Britaniju

Vjetrovi s orkanskom jačinom i do 170 kilometara na čas i jake padavine pogodili su u nedjelju dijelove Velike Britanije, ometajući željeznički saobraćaj, a vozači su ostajali nasukani u poplavama. 

Na ostrvu Wight zabilježeni su najjači udari oluje Bella od 170 km/h, dok su u dijelovima južne obale Engleske i sjevernog Velsa zabilježili udare od oko 129 km/h. Poplave na prugama uzrokovale su otkazivanje polazaka vozova i kašnjenja u južnoj Engleskoj, a glavnu željezničku liniju za London blokiralo je srušeno drvo.

U Velsu je Western Power saopštio da je oluja uzrokovala prekide napajanja električnom energijom 21.000 domova. Većina problema rješena je danas, ali je bez struje još uvijek 1.700 domaćinstava.

Oko 1.000 ljudi moralo je biti evakuisano iz poplavljenog karavanskog parka u Northamptonu na Božić, jer je jaka kiša izazvala poplavu. Na tom području i dalje su na snazi upozorenja na poplave koja ukazuju na potencijalnu opasnost po život.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije