Djevojka SMS porukama momka nagovarala na samoubistvo

Radiosarajevo.ba
Djevojka SMS porukama momka nagovarala na samoubistvo
Zastrašujuća SMS prepiska para, nastala u minutama prije nego što je momak počinio samoubistvo, otkrivena je javnosti.

Conrad Roy III (18) iz SAD-a počinio je samoubistvo 2014, tako što se zaključao u automobil koji je ispunio ugljičnim monoksidom. U SMS porukama, koje su otkrili detektivi, otkriveno je da ga je na samoubistvo podsticala njegova tada 17-godišnja djevojka Michelle Carter. U jednom trenutku mu je rekla i da se vrati u auto iz kojeg je izašao.

 

U jednoj od prvih poruka, ona mu piše kako “njegovi roditelji znaju da je on na lošem mjestu”: “Ne kažem da žele da to uradiš, ali iskreno mislim da to mogu prihvatiti. Znaju da ništa ne mogu učiniti. Pokušali su pomoći. Svi su, ali dođe točka u kojoj više niko ništa ne može učiniti da te spasi. Čak ni ti.”

 

“Rekao si da ti je majka vidjela ono o samoubistvu na računaru i nije ništa rekla. Mislim da zna da ćeš to napraviti i da je spremna. Svi će biti malo tužni i onda će nastaviti. Neće biti u depresiji, neću to dozvoliti. Svi znaju kako si tužan i znaju da ovo radiš da budeš sretan. Znat će to, prihvatit će to. Uvijek ćeš biti u njihovim srcima”, napisala je ona.

 

Nakon što Roy poruči kako je uplašen i nervozan zbog smrti, ona mu odgovara da je “to u njegovom najboljem interesu”: “Ne plaši se. Već si to odlučio i ako to ne uradiš noćas, stalno ćeš misliti o tome, cijeli život, i bit ćeš očajan. Konačno ćeš biti sretan u raju. Nema više boli. Nema više loših misli i briga. Uredu je što se plašiš. Mislim, upravo ćeš da umreš”, piše Michelle i nastavlja:

 

“Da nisi uplašen, bila bih zabrinuta, ali znam koliko ovo želiš. Moraš se suočiti sa strahovima kako bi dobio ono što želiš

 

Mladić nastavlja kako više nije siguran u svoju odluku, a ona piše: “Znači, to je to. Sve ovo ni zbog čega. Zbunjena sam. Bio si tako odlučan (...) Sad je najbolje vrijeme da to uradiš. Ili sad ili nikad. Idi negdje sa svojim kamionom – sad je ionako čudno vrijeme, napolju nema nikog. Ako ne uradiš sad, nećeš nikad – možeš reći da ćeš to napraviti sutra, ali nećeš. Večeras? Volim te.”

 

Conrad i dalje oklijeva. Njegova djevojka nastavlja s porukama: “Oklijevaš zato što puno razmišljaš o tome i odgađaš. Moraš to napraviti, Conrad. Što duže budeš čekao, više će to jeste. Spreman si...Nema više čekanja.”

 

“Mislila sam da ovo želiš. Ne možeš više ovako živjeti (...) samo to uradi, dušo. Ne možeš ovo raditi svaki dan.”

 

Policija je otkrila i SMS u kojem piše prijateljici: “Iskreno, mogla sam ga zaustaviti. Svo sam vrijeme bila na telefonu s njim i on je izašao iz auta jer je ugljični monoksid već napunio vozilo i bilo ga je strah. J***no sam mu rekla da se vrati unutra.”

 

Na kraju, Conrad Roy piše:

 

“Znam da previše razmišljam. Radim to već dugo.”

 

Michelle Carter: “Znam. Moraš to napraviti kako si rekao. Hoćeš li to sad napraviti?”

 

Roy: “Idem sada.”

 

Carter: “Ok. Ti to možeš.”

 

Roy: “Ok. Skoro sam tamo.”

 

Carter je optužena za ubistvo iz nehata nakon što su poruke otkrivene na sudu, iako je njen tim odbrane pokušavao da zaustavi njihovu objavu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije