Djevojčica ubila zlostavljača pa je osudili na 51 godinu zatvora

Radiosarajevo.ba
Djevojčica ubila zlostavljača pa je osudili na 51 godinu zatvora
Kada je imala 16 godina Cyntoia Brown ubila je muškarca koji ju je držao kao seksualnu robinju. Svodnik ju je podvodio drugim muškarcima, verbalno, fizički i seksualno je zlostavljajući, na kraju prodavši je 43-godišnjem Johnnyju Allenu.

U situaciji kada je pomislila da će ju zlostavljač ubiti, preduhitrila ga je uzevši pištolj i ustrijelivši ga. Na sudu je priznala ubistvo, ali i da je to učinila jer je strahovala za vlastiti život.

Međutim, sud je ocijenio da je ubistvo počinila zbog pljačke, jer je nakon tog čina uzela Allenov novčanik. Osuđena je 2004. na kaznu zatvora u trajanju od 51 godine zbog ubistva i prostitucije, piše Daily Mail.

Njezin je slučaj aktualiziran nakon što se na društvenim mrežama pojavila kampanja pod hashtagom #FreeCyntoniaBrown, u što su se uključile i mnoge poznate osobe poput Kim Kardashian, Rihanne, T.I. i drugih.

Kardashian je primjerice objavila da joj se srce slama jer je sistem zakazao. 

"Istina je da je ubila čovjeka, ali duboko žali zbog toga. Bila je još dijete, a on ju je iskorištavao", izjavila je Derri Smith, osnivačica udruženja Ukinite ropstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije