Djevojčica nestala na vjenačnju, DNK našli u autu jednog gosta

Radiosarajevo.ba
Djevojčica nestala na vjenačnju, DNK našli u autu jednog gosta

Maëlys de Araujo (9) bila je krajem augusta na vjenčanju sa svojom porodicom u francuskim Alpama, tačnije u Le Pont-de-Beauvoisinu, sjeverno od Grenoblea.

Djevojčica je nestala tokom proslave 27. augusta a roditelji su primijetili da je nema oko 3 ujutro. Slavlje je završilo tako što je DJ preko razglasa obavijestio goste o nestanku malene Maëlys.

Za njenu otmicu optužen je 34-godišnjak koji je također bio na vjenčanju i koji je priveden u Grenobleu. Tužitelj je priopćio da je neimenovani muškarac optužen za otmicu, nezakonito pritvaranje i samovoljno zadržavanje maloljetnice, a policija je u istrazi ispitala ukupno 250 ljudi, piše Daily Mail.

Ispitan je još jedan osumnjičenik, ali je on nakon saslušanja pušten na slobodu. Optuženik je bio na vjenčanju, no poriče povezanost s otmicom. Ipak, istražni sudac odredio mu je pritvor.

Bliski izvori istrazi navode da je policija pronašla djevojčičin DNK u automobilu optuženog, kojeg je dotični oprao dan nakon vjenčanja. Istražiteljima je rekao da je razlog pranja prodaja automobila.

Nije bio pozvan na vjenčanje, već se pojavio na kasnom piću kao prijatelj mladoženjinog oca. Dosad je već bio optuživan za vandalizam i zlouporabu droga.

Plakati s fotografijom i informacijama o Maëlys zalijepljeni su po širem području Alpa. Roditelji i dalje gaje nadu da se njihova kćer izgubila u šumi koja okružuje dotično područje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije