Strašno: Djevojčica (12) umrla od posljedica dugogodišnje zaraze vaškama

1
Radiosarajevo.ba
Strašno: Djevojčica (12) umrla od posljedica dugogodišnje zaraze vaškama
Foto: Facebook / Kaitlyn Yozviak

Dvoje roditelja iz Georgije optuženi su za smrt svoje kćeri, koja je patila od zaraze vaškama toliko jake da je mogla izazvati fatalni srčani udar, od kojeg je curica preminula, saopćile su vlasti.

Mary Katherine "Katie" Horton (37) i Joey Yozviak (38) optuženi su za drugostepeno ubistvo 12-godišnje Kaitlyn Yozviak.

Malena je umrla u avgustu od srčanog zastoja, a sekundarni uzrok bila je teška anemija, izjavio je specijalni agent Istražnog biroa Georgije Ryan Hilton, piše 7News.

Iz ovog Istražnog biroa su ranije kazali da je djevojčica trpila "pretjerani fizički bol zbog medicinskog nemara", iako rezultati obdukcije još nisu potpuni.

Sutkinja Vrhovnog suda okruga Wilkinson Brenda Trammell presudila je u ponedjeljak da postoji dovoljno dokaza za optužbe za ubistvo da se izađe pred veliku porotu. Par je optužen i za okrutnost.

Joey Yozviak - undefined

Foto: Ured šerifa Okruga Wilkinson: Joey Yozviak

Specijalni agent Ryan Hilton posvjedočio je da je Kaitlyn u trenutku svoje smrti imala najtežu zarazu vaškama (ušima) koju je njegov ured ikad vidio.

Rekao je da je problem s ušima, koji je vjerovatno trajao najmanje tri godine, smanjio razinu željeza u krvi, što je možda bio uzrok anemije i moglo je prouzrokovati srčani zastoj, piše NYPost.

Njena majka je takođe rekla vlastima da se djevojčica nije kupala najmanje nedelju i po dana prije svoje smrti.

Malena je proglašena mrtvom u bolnici Milledgeville 26. avgusta, nakon što je mama nazvala 911 da bi prijavila da joj kćer ne reagira, rekli su zvaničnici.

Kaitlynin preliminarni uzrok smrti naveden je kao zastoj srca, a sekundarni uzrok je teška anemija, izvijestila je novinska stanica WMAZ-TV.

Kada su vlasti u avgustu stigle u kuću, pronašle su gamad po cijelom dušeku, plišanim životinjama i drugom namještaju u Kaitlynovoj sobi, rekli su zvaničnici.

Njezina majka uhapšena je dan nakon smrti kćerke, a otac je priveden četiri dana kasnije.

Mary Horton - undefined

Foto: Ured šerifa Okruga Wilkinson: Mary Horton

Susjedi su agentima rekli da Kaitlyn nisu vidjeli kako se igra oko kuće mjesec i pol do dva mjeseca prije njezine smrti.

Dokumenti Odjela za porodične i dječje službe Georgije pokazuju da su Kaitlynova dva brata sklonjena iz doma Hortona i Yozviaka zbog nehigijenskih uslova.

DFCS je 2008. otvorio još jedan slučaj otprilike u vrijeme kad se Kaitlyn rodila, nakon što su roditelji odlučili da je ne daju na usvajanje.

Agencija nije primila nijedan izvještaj o porodici do 2018. godine u kojem datoteke pokazuju poziv koji ukazuje na to da je dom "zaražen bubama, ima prekomjeran broj mačaka i opasne uvjete".

Kaitlyn je nakratko smještena kod tetke, a šest dana kasnije vratila se u roditeljski dom.

Agencija se više nije čula sa porodicom sve dok nije umrla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije