Dječak heroj: Desetogodišnjak porodio majku i spasio tek rođenog brata

Radiosarajevo.ba
Dječak heroj: Desetogodišnjak porodio majku i spasio tek rođenog brata
Desetogodišnji Jayden Moreau postao je heroj medija nakon što je s mnogo hrabrosti uspio poroditi svoju majku i spasiti svog tek rođenog brata.

Kako su prenijeli američki mediji, njegova majka Ashly bila je u 34. sedmici trudnoće kada joj je pukao vodenjak, nekoliko sedmica prije termina, zbog čega je uskoro završila na podu. Zbog toga je poslala svog desetogodišnjeg sina da pozove hitnu pomoć, no budući da ona nije dolazila dječak je odlučio preuzeti stvar u svoje ruke.

"Rekla sam mu, pomoći ćeš mi da rodim tvog brata! Vidjela sam bebine nožice koje su već postale plave i mogao se početi gušiti", ispričala je Ashly.

Okrenuo je bebu, podržavao svoju mamu tijekom porođaja, no dijete nije disalo kada se rodilo. Dječak je pronašao aspirator za nos koji koristi njegova 11-godišnja sestra, počeo je bebi upumpavati zrak i ubrzo je - prodisala. Nakon svega stigla je i hitna pomoć.

"Jako sam ponosna na njega. On je hrabar i jak. Moj heroj", poručila je mama.

Ljekari su potvrdili da brat nije pomogao svojoj majci da bi njegov brat sigurno umro zbog nedostatka kisika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije