Djeca prepričala kako su preživjeli sami u džungli 40 dana

0
Radiosarajevo.ba
Djeca prepričala kako su preživjeli sami u džungli 40 dana
Foto: BBC / Fotografiju je objavila vojska Kolumbije

Četvoro djece koja su preživjela 40 dana u amazonskoj džungli nakon što im se avion srušio i oporavljaju se u vojnoj bolnici u Kolumbiji, ispričala su da su preživjeli u džungli tako što su se krila u šupljinama drveća.

Ujak djece rekao je za Notisijas Karakol da su djeca počela da govore i da mu je jedno dijete otkrilo da su se krili u šupljinama drveća kako bi se zaštitili od zmija, životinja i komaraca, dodajući da su djeca iscrpljena, prenio je AP.

"Najzad jedu, još je to malo, ali jedu", rekao je on nakon posjete bolnici u Bogoti.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Ministar odbrane Ivan Velaskez rekao je u subotu da se djeca rehidriraju i da još nisu u stanju da jedu.

Kako su rekli članovi porodice, očekuje se da djeca stara 13, devet, četiri godine i beba od 11 mjeseci, ostanu u bolnici još bar dvije sedmice, kako bi dobila odgovarajući tretman nakon što su spašena u petak, ali neki od njih već traže da ustanu iz bolničkih kreveta.

Četvero djece čudesno preživjelo u džungli dvije sedmice nakon pada aviona

Četvero djece čudesno preživjelo u džungli dvije sedmice nakon pada aviona

Manuel Ranoke, otac dva najmlađa djeteta, rekao je danas novinarima ispred bolnice da mu je najstarije dijete, Lesli Hakobombar Mukutuj, rekla da je majka bila živa četiri dana nakon što se avion srušio 1. maja u kolumbijskoj džungli.

Ranoke je rekao da je, prije nego što je preminula, majka rekla djeci da idu, očigledno tražeći im da napuste olupinu i potraže mjesto za preživljavanje. Djeca su putovala sa majkom iz amazonskog sela Ararakuara ka San Hozeu del Gvaijare kada se avion "cesna" srušio zbog otkazivanja motora.

Drugi ujak djece, Dairo Huvenal Mukutuj, rekao je lokalnim medijima da je jedno dijete reklo da želi da hoda.

"Ujače, želim patike, hoću da hodam, ali me bole stopala. Rekao sam dečaku 'kada se oporaviš, igraćemo fudbal", rekao je on, prenosi Tanjug, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije