Dirnuli u porodicu: Saslušanje u procesu opoziva razljutilo Melaniju Trump

Radiosarajevo.ba
Dirnuli u porodicu: Saslušanje u procesu opoziva razljutilo Melaniju Trump
Foto: Twitter / Melania Trump

Komentar o sinu Donalda Trumpa, 13-ogodišnjem Barronu, izrečen tokom saslušanja o opozivu u srijedu naljutio je republikance a posebno prvu damu Melaniju Trump.

Pamela Karlan, profesorica prava sa Univerziteta Stanford, pokušala je istaknuti razliku između monarhije i demokratskih vlada kada je spomenula Trumpova sina.

"Predsjednik može svog sina nazvati Barron (Barun), ali ga ne može proglasiti barunom", rekla je Karlan, poigravši se riječima.

Predsjednikova supruga Melania napala je odmah Karlan na Twitteru.

"Maloljetno dijete zaslužuje privatnost i treba biti izvan politike", napisala je prva dama, inače vrlo rezervirana u javnim nastupima, rekavši da Pamelu Karlan može biti sram.

Dok je predsjednik izrazito aktivan na Twitteru, njegova supruga vrlo rijetko koristi tu društvenu mrežu da bi izrazila svoje kritike.

Glasnogovornica Bijele kuće Stephanie Grisham također se oglasila: "Najgore od svega je što je to očito bilo unaprijed uvježbano".

Konzervativni novinari i komentatori također su iskoristili tu društvenu mrežu kako bi osudili Karlan, ali i demokratsku istragu o opozivu protiv Trumpa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije