Diktator Trump: Izvrijeđao novinara CNN-a i zabranio mu dolazak u Bijelu kuću

Radiosarajevo.ba
Diktator Trump: Izvrijeđao novinara CNN-a i zabranio mu dolazak u Bijelu kuću
Foto: EPA-EFE / Donald Trump
Bijela kuća je ukinula propusnicu glavnom CNN-ovom dopisniku Jimu Acosti nakon njegove rasprave s predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država - Donaldom Trumpom.

Rasprava je počela nakon što je Jim Acosta pitao Trumpa zašto je karavan migranata iz Centralne Amerike predstavio kao "invaziju" na Sjedinjene Američke Države, a na to mu je predsjednik prve sile svijeta rekao kako je to njegovo mišljenje i da bi Acosta trebao pustiti njega da vodi državu, a da bio on trebao voditi CNN. Nakon rasprave i nemogućnosti da adekvatno odgovori na postavljeno pitanje, Trump je primijenio silu umjesto demokratije. 

Potom je Trump optužio novinara CNN-a da je užasna i bezobrazna osoba, a Bijela kuća je, sudeći po snimku koji dolazi sa CNN-a lažno optužila Acostu da je napao stažistkinju koja radi u Bijeloj kući. Iz Bijele kuće su rekli da je Acosta rukama odgurnuo stažistkinju, a iz snimka se jasno vidi kako je ona pokušala oteti mikrofon iz ruku Acoste nakon što je on želio postaviti još jedno pitanje Trumpu.

Potom je novinar NBC-a stao u odbranu Jima Acoste, a Trump mu je poručio da ne voli ni njega.

Naknadno je Acosti oduzeta akreditacija i zabranjeno mu je da izvještava iz Bijele kuće. Uvrede novinarima, zabrane postavljanja pitanja, uskraćivanje slobode govora, mogućnosti da se radi novinarski posao. Trump je očigledno od demokratije napravio diktaturu u zemlji koja se najviše na svijetu diči svojom demokratijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije