Dijelili su strast: U stanu uglednog profesora pronađena glava njegove studentice

J. M.
Dijelili su strast: U stanu uglednog profesora pronađena glava njegove studentice
Foto: 47news.ru / Ubijena Anastasija Ješčenko

Dijelovi tijela pronađeni u rijeci Moika u Sankt Petereburgu i stanu uglednog ruskog profesora - historičara Olega Sokolova - najvjerovatnije su pripadali Anastasiji Ješčenko iz Krasnodarskog okruga, izvještavaju ruski mediji. 

Diplomantica Državnog univerziteta Sankt Peterburg, zajedno sa docentom Odeljenja za historiju, radila je na naučnim publikacijama o Napoleonu. Ali njihov odnos je očigledno nadišao uobičajenu relaciju nastavnik-učenik.  

Žensko tijelo i glava pronađeni su 9. novembra u u stanu Olega Sokolova, vanrednog profesora sa Državnog univerziteta Sankt Peterburg. Istražitelji smatraju da je žrtva bila 24-godišnja Anastasija Ješčenko. 

Djevojka je studirala u Sankt Peterburgu, porijeklom iz sela Staroveličkovskaja u Krasnodarskom teritoriju. Diplomirala je na Institutu za historiju Državnog univerziteta Sankt Peterburg i od 2016. godine radila kao mentor. 

Posljednje tri godine često je putovala u Moskvu zajedno sa Sokolovom, s kojim je naučno surađivala. Imaju zajednička naučna djela, među kojima se ističu "Ruski izaslanik na dvoru Napoleona Bonapartea 1809-1812" i "Rano razdoblje napoleonskih ratova očima umjetnika i ratnika Luisa-Francoisa Lejeunea". 

Oleg Sokolov, doktor istorije, sada se nalazi u bolnici sa hipotermijom. Izvučen je iz rijeke Moike s ruksakom u kojem su bile dvije odsječene ženske ruke. istraga se nastavlja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije