Detaljna analiza: Što znači rusko priznanje otcijepljenih ukrajinskih regija?

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Zver

Treba šta više ratova i zla, šta više deliti narode, stvarati nove nacije i države i širiti mržnju, tako da na svetu bude tačno 666 DRŽAVA. Sada ima oko 213 država na svetu, a UN ih priznaje samo 195. Ima tu još puno posla, puno još ratova i cepanja i autokefisanja..

307 Alka 27 Oluja

Vidite sada zašto Hrvate ko takve krvoločne ratnike treba ili staviti u starateljstvo ili im i ime izbrisati. Ovi jadni Ukrajinci ni da mrdnu? Kreće li to prava Ukrajinska Oluja, ili će im to biti samo spuvanac - vetrić iz gu**ce?

Net

JESTE LI ČULI ZA ĐOJLENE? Pre gotovo 200 godina Srbija je iz budžeta plaćala mlade gejeve da budu LJUBAVNICI TURCIMA.

21VEK

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji u svojoj povelji piše: ...Ko god započinje rat zna da svaki rat neizbežno izaziva stradanje civila i da su civilne žrtve često brojnije od vojnih. Prema tome, onaj ko započinje rat unapred zna da će njegovo stanovništvo stradati, ali se svejedno odlučuje za rat radi ostvarenja nekih političkih ciljeva. A neuspeh u ostvarivanju tih ciljeva, gubitak rata i stradanje agresorovog civilnog stanovništva nisu nikada u istoriji bili definisani kao zločin suprotne strane. Nemoguće je da Srbija ne zna da ‘Oluja’ i ‘Bljesak’ predstavljaju, sa stanovišta međunarodnog prava, legitimne vojne operacije radi oslobađanja državne teritorije zaposednute od strane neke druge države uz pomoć pobunjenog lokalnog stanovništva. Celokupna međunarodna zajednica smatra te operacije legitimnim i u skladu s međunarodnim pravom, pa zato Srbija svojim nepriznavanjem tih operacija stavlja samu sebe s one strane međunarodnog prava...

Histori

Onaj ko ne uči iz istorije, osuđen je da mu se ponavlja! Putin je uzeo Krim, a sada hoće sa separatistima da proglasi dve "Sao Krajne" u Ukrajini, Republiku Donjeck i Republiku Lugansk? Krajnje je vreme da krene Ukrajinska Oluja, samo da ne budu glupi ko Hrvati 95g jer treba da pobiju sve separatiste i njihove civile, koji ih u tome podržavaju! Baš onako kako je Tito uradio 45g a ne ko onaj krivousti 95g da ih pušta žive, da mu glume etničko čišćenje namesto da budu kolateralne žrtve. To nam je škola, za sve buduće ratove.

666

Ovo je dobro Rujo se osebi zabavio!Mašala nema ništa od RS-a!'

Genocidasi

Apsolutno ništa ne znači oni sami sebe priznaju.Nije svijet priznao I mi možemo priznati Kosovo pa beogradski pašaluk,al neće niko drugi

071

Čuj šta? Ništa. Kao i sa Osetijom i Abhazijom. Ta će područja postati potpuno ispražnjena vrlo brzo, jer na prostorima hladnog konflikta, gdje Rusi vrše kontrolu bez definisanja granica i državne absorpcije nema života, osim za šaku švercera. Ista stvar kao i sjeverom Kosova. Tajpi Srbe tamo kako žive pod strahovladom lokalnih krimosa, ni na nebu, ni na zemlji. Ukrajina će u ostalim aranžmanima dobiti ono što hoće. Rusija, naravno, u skorije vrijeme neće vršiti invaziju na Ukrajinu, jer objektivno nema čime. Obični ruski vojnik je zadnji put ratovao nikada, i država oligarha nema konkurentnu konvecionalnu vojsku. I inače je ovo bio poglup potez, jer sada Rusija više nema nikakve karte na stolu. A što se tiče Balkana - pa da li je jednostavnije riješiti pitanje Ukrajine, ili povaliti lokalne papke u državicama koje su opkoljene NATO-om i koje sve zajedno imaju manje stanovnika nego Moskva? Vučić je sjedio na 5 stolica, i to više neće moći. Samo još budalaši po RS-u misle kako je RS od strateškog interesa za Rusiju, da ne pominjem padanje u nesvjest od bratske ljubavi - pošto je ona ključna u međunarodnim odnosima - u vrijednosti od 5 rublji.

Mustafa

JESTE LI ČULI ZA ĐOJLENE? Pre gotovo 200 godina Srbija je iz budžeta plaćala mlade gejeve da budu LJUBAVNICI TURCIMA. ka Net ----Hoces li i tebi da platimo? Mada meni se cini da ti to radis besplatno.

Klhggfjk

Pustite se analiza, ukrajinci su rusi i uskoro će da se vrate u svoje istorijske granice. Sve drugo je naklapanje ;)

/ Najnovije