Dan prije haosa: Njemačkoj prijeti potpuni saobraćajni kolaps u ponedjeljak

0
AA
Dan prije haosa: Njemačkoj prijeti potpuni saobraćajni kolaps u ponedjeljak
Foto: Pixabay / Automobili, ilustracija

Veći broj putnika u Njemačkoj danas je koristio vozove i avione, dan prije velikog jednodnevnog štrajka koji će blokirati saobraćaj u ovoj zemlji.

Već danas su počeli problemi u nekim gradovima. U Minhenu je aerodrom zatvoren, dok su tehnički problemi njemačke aviokompanije Lufthansa u Frankfurtu izazvali kašnjenja i otkazivanja letova.

Na aerodromu u Minhenu danas i sutra neće biti redovnih putničkih linija, a to će se odraziti na 1.500 letova.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Njemački sindikati pozvali su hiljade radnika širom saobraćajnog sistema u zemlji na jednodnevni štrajk jer zaposleni u mnogim sektorima traže povećanje plata kako bi smanjili posljedice inflacije.

Predsjednik Sindikata Ver.di Frank Werneke rekao je prošle sedmice da sindikat uslužnih radnika poziva 120.000 radnika na štrajk.

U pitanju su radnici obezbjeđenja i drugo osoblje na svim aerodromima osim u Berlinu, lokalni saobraćajni službenici u sedam od 16 njemačkih saveznih država, lučki službenici i radnici na autoputevima.

Sindikat EVG, koji predstavlja željezničke radnike, pozivao je na štrajk 230.000 radnika glavnog njemačkog željezničkog operatera, državnog Deutsche Bahn-a i drugih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije