Dallas: Preminuo peti policajac, strahuje se da su u gradu postavljene bombe

Radiosarajevo.ba
Dallas: Preminuo peti policajac, strahuje se da su u gradu postavljene bombe
I peti policajac podlegao je u Dallasu od posljedica ranjavanja.

Podsjećamo vas, snajperski napadi su se dogodili u četvrtak u 20.45 prema lokalnom vremenu u trenutku dok je više stotina ljudi protestiralo zbog ubistava Afroamerikanaca tokom policijskih intervencija u Baton Rougeu u Louisiani i u Saint Polu u Minessoti.

Ukupno je ustrijeljeno 11 policajaca, a četvorica su preminula na licu mjesta. Ranjena je i jedna žena, slučajna prolaznica.

Snajperisti su policiju gađali s “povišenih položaja”, najmanje su dvojica, a sumnja se da ih je četvero. Neki su privedeni, neki pušteni nakon ispitivanja, a RT javlja da je najmanje jedan od napadača mrtav, navodno je počinio samoubistvo. Fox News je javio da su dvojica napadača mrtva.

Prije toga je kazao kako su u garaži i diljem grada postavljene bombe.

„Ostvarila se naša najgora noćna mora. Ovo su teški trenuci za Dallas“, rekao je Mike Rawlings, gradonačelnik grada Texasa.

Pojedine osobe koje su privedene ne sarađuju s policijom, potvrdio je načelnik Brown. Informacije koje stižu navode kako je jedan od osumnjičenih uhapšen, a drugi se predao, objavila je na Twitteru policija Dalasa.

Šef policije Dallasa David Brown kazao je kako je napad bio dobro usklađen, a lokacije snajperista pomno odabrane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije