Snimka koja je šokirala svijet: Policajci ubili 37-godišnjeg muškarca

Radiosarajevo.ba
Snimka koja je šokirala svijet: Policajci ubili 37-godišnjeg muškarca
Upozoravamo čitatelje na uznemirujući sadržaj

U posljednjim minutama svog života, Alton Sterling nije se mogao micati. Dva američka policajca iz Louisiane pritisla su ga uz pod.

No, iako se bukvalno nije mogao pomjeriti, jedan od policajaca je povikao „Ima pištolj!“. Nekoliko sekundi kasnije, jedan od policajaca pucao je u njega, piše Vox. Sterling je preminuo od višestrukih rana vatrenim oružjem, pokazat će autopsija.

Možda bi i ovaj slučaj nestao, zaboravljen od svih, da se na internetu nije pojavio snimak ubistva ovog muškarca koji je pokrenuo lavinu protesta u SAD.

Za smrt Altona Sterlinga odgovorni su policajci Blaine Salamoni i Howie Lake koji su ispred prodavnice stigli po anonimnom pozivu i nakon poruke da čovjek u crvenoj majici, koji prodaje CD-ove, prijeti pištoljem. S

terling (37) je imao crvenu majicu i prodavao je CD-ove, pa su policajci odmah krenuli k njemu. Prvo su vrisnuli da legne na zemlju,  što on isprva nije htio. Potom su ga savladali, 'pritisli' uz zemlju, a ubrzo i upucali.

Vlasnik prodavnice ispred koje je Sterling ubijen, Abdullah Muflahi, izjavio je za lokalne medije da su policajci bili agresivni od samog dolaska. On je priznao da je Sterling imao pištolj, ali je, kao i nekoliko svjedoka, kazao da nije držao pištolj niti je pokušao da ga uzme.

Istraga je u toku, a policajci su u međuvremenu na odsustvu, plaćenom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije