Da li je reakcija pretjerana: Djevojčicu potjerali s nastave zbog detalja na jakni

10
Radiosarajevo.ba
Da li je reakcija pretjerana: Djevojčicu potjerali s nastave zbog detalja na jakni
FOTO: Screenshot / Grace Evans

Grace Evans, 15-godišnja učenica, potjerana je prošle sedmice s nastave na Edlingtonovoj akademiji Sir Thomas Wharton zbog kapuljače podstavljene krznom za koju su profesori rekli da krši pravila odijevanja.

Njena mama Claire Williams oglasila se o školi rekavši da trebaju ispraviti svoje prioritete, nakon čega je pokrenula peticiju koja poziva na odbacivanje politike uniformi.

Do sada je skupila više od 500 potpisa.

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Sada je škola odgovorila na to i kaže da očekuje da svi njeni učenici slijede 'visoke standarde' kada je riječ o uniformi.

"Dobili smo niz pozitivnih poruka od roditelja/skrbnika o poboljšanju standarda. Roditelji 6. razreda koji su nedavno posjetili školu tijekom radnog dana su bili impresionirani izvrsnim standardima odijevanja i ponašanja naših učenika. Naše osoblje u potpunosti je predano pružanju iznimnog učenja za sve naše učenike i prepoznaje važnost visokih standarda i očekivanja u vođenju škole naprijed", kazali su u službenoj izjavi, piše Slobodna Dalmacija.

Grace Evans - undefined

FOTO: Screenshot: Grace Evans

Majka tvrdi da su je ovim činom izolirali te da pravila odijevanja nisu toliko jasno pojašnjena.

"Nijedna škola ne bi trebala diktirati kakve kapute i jakne učenici smiju nositi, kao ni odjeću. Njihova se pravila smiju odnositi jedino na uniformu", kazala je majka Williams .

Pravila škole nalažu da učenici smiju nositi samo obične jakne. Majice i jakne s kapuljalana, krznom, traperom ili kožne jakne nisu dozvoljene ni u jednom trenutku u prostorijama ove škole.

"Jakne i kaputi moraju se skinuti prilikom ulaska u zgradu jer odjeća za van nije dozvoljena unutar škole", pojašnjavaju nadležni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije