Crni rekord u Indiji: Više od 100 hiljada zaraženih u 24 sata

0
Hina
Crni rekord u Indiji: Više od 100 hiljada zaraženih u 24 sata
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Indija je u četvrtak izvijestila o rekordnih 200,739 slučajeva zaraze COVID-om u posljednja 24 sata, čime je dnevni broj novozaraženih po prvi puta premašio 200 hiljada, pokazali su podaci ministarstva zdravstva.

Kako je objavljeno, od COVID-19 je umrlo 1038 ljudi, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije u južnoazijskoj zemlji porastao na 173,123.

Ukupan broj zaraženih u Indiji dosegao je 14,1 milijuna, što je odmah iza Sjedinjenih Država, zemlje koja je predvodi globalni crni popis s 31,4 milijuna slučajeva zaraze koronavirusom.

Indija je ranije ove godine imala manje od 10 hiljada novih slučajeva dnevno, no od 2. aprila po broju novozaraženih je najpogođenija država na svijetu.

Najgore je u najbogatijoj saveznoj državi Maharashtri, čiji je glavni grad Mumbai, u kojoj je registrirana četvrtina svih slučajeva u zemlji. Tamo su od srijede na snagu stupile stroge restriktivne mjere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije