! / Čovjek koji je iz Kine došao pomoći Italiji šokirano pitao: O čemu vi mislite?

20. 03. 2020. u 11:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 3342

Broj umrlih od koronavirusa u Italiji jučer je premašio broj ukupnih žrtava u Kini, odakle se opasan COVID-19 i proširio svijetom, a s obzirom na to da se onde situacija napokon smiruje, Kina je odlučila pomoći trenutačno najvećem europskom žarištu zaraze.

Tako je sjevernu talijansku regiju Lombardiju u četvrtak posjetio Sun Shuopeng, potpredsjednik Crvenog krsta Kine, koji je u Milanu održao konferenciju za novinare i uputio jasan apel Talijanima.

"Situacija u Lombardiji trenutačno je vrlo slična onoj koju smo mi prije dva mjeseca imali u Wuhanu, epicentru koronavirusa. U Wuhanu, koji je mjesec dana bio u strogoj karanteni, napokon se bilježi trend pada broja oboljelih.

No ovdje u Milanu baš i ne postoji stroga politika karantene: javni prijevoz i dalje radi, ljudi se i dalje kreću, i dalje idete na večere i zabavljate se u hotelima, ne nosite maske...

Ne znam mislite li vi uopće... Shvatite, svaki građanin mora biti uključen u borbu protiv koronavirusa. Savjetovao bih vam da odmah zaustavite sve ekonomske aktivnosti i smanjite mobilnost ljudi. Svi biste trebali ostati kod kuće, ljudski životi su najbitniji", rekao je Sun Shuopeng, koji je u Italiji iz prve ruke svjedočio mnogim problemima vezanima uz sprječavanje širenja zaraze virusom COVID-19, piše Jutarnji.

KOMENTARI (3)