Cijeli svijet pomno prati spašavanje dječaka koji je upao u bunar dubok 32 metra

0
Radiosarajevo.ba
Cijeli svijet pomno prati spašavanje dječaka koji je upao u bunar dubok 32 metra
Foto: EPA / Akcija spašavanja je u toku

Petogodišnji dječak iz Maroka Rayan, koji je u utorak pao u bunar dubok 32 metra i dalje se nalazi u njemu, dok spasioci pokušavaju na sve načine da ga izvuku.

Sada se kopa rupa paralelno s bunarom, a spasioci su istovremeno uspjeli da dječaku dostave kiseonik i vodu. Također do njega je spuštena i kamera kako bi se u svakom trenutku pratilo njegovo stanje.

U ovim trenucima bušenje rupe napredovalo je do dubine paralelne s onom na kojoj se nalazi dječak i u toku je posljednja faza kopanja, javlja BBC.

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Marokanska novinska agencija MAP izvijestila je da je bušenje rupe kroz koju planiraju da izvuku dječaka pri samom kraju, s "nadom da će 32 metra dostići u idućih nekoliko sati".

Tamošnji mediji prenose da se očekuje da dječak bude uskoro oslobođen.

Pored bunara konstantno dežura i ekipa Hitne pomoći, koja će obaviti prve preglede i eventualnu reanimaciju nakon što dječak bude izvučen. Njemu su spasioci kiseonik i vodu dostavili putem cijevi, a u pripravnosti je i policijski helikopter koji će ga odvesti u obližnju bolnicu.

Portparol vlade Mustafa Baitas obećao je da će dijete uskoro biti spašeno.

"Naša srca su uz porodicu i molimo se da se on vrati s njima što je prije moguće", poručio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije