Ljubavni par u naletu strasti pao u bunar - spašavali ih svatovi

0
Radiosarajevo.ba
Ljubavni par u naletu strasti pao u bunar - spašavali ih svatovi
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Više sreće nego pameti imali su 25-godišnji djevojka i mladić koji su u naletu ljubavnih strasti u subotu oko 22 sata završili ni više ni manje nego u zdencu na parceli nedaleko od jedng hotela u Đurđevcu u Hrvatskoj.

Djevojka i mladić bili su gosti u svatovima, a nakon nekoliko plesova buknula je ljubavna „hemija“ između njih dvoje pa su tražili mjesto gdje će ljubovati.

I vrlo brzo su ga pronašli na međi praznog privatnog imanja i gradske parcele nedaleko od hotela Picok. Uz grmlje ostao je stari bunar koji je bio pokriven limenim poklopcem, a u naletu legli su na taj poklopac koji je pod njihovom težinom „popustio“ pa su oboje pali u bunar. Prava je sreća da njihov pad u bunar koji je dubok četiri metra nije imao tragične posljedice, a na ruku im je išla i činjenica da je na dnu bilo samo 30-ak centimetara vode.

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Nakon pada i nenadanog kupanja djevojka je počela vikom tražiti pomoć, a nova sreća za njih bila je ta što je jedan od gostiju svatova bio u hotelskoj sobi pa je čuo povike. On je odmah izašao u predvorje hotela, ali, povika više nije bilo pa nije mogao locirati otkud su dolazili. Ipak, nakon nekoliko minuta ponovno su se čuli povici pa ih je njihov junak locirao te ih uz pomoć još dva gosta izvukao iz bunara, piše Podravski.hr.

"U međuvremenu smo pozvali i hitnu pomoć, vatrogasce i policiju, a kad su izvučeni iz bunara, djevojka se žalila da je glavom udarila u cigleni dio bunara, dok je mladić rekao da nema nikakvih ozljeda. Hitna je odvezla djevojku u bolnicu na pregled i srećom, prošla je samo s lakšim ozljedama glave te je odmah puštena doma"; ispričali su gosti svatova.

Sreća je, dodaju oni, da je sve dobro završilo pa da se sad mogu svi šaliti na račun novopečenih ljubavnika.

"Nakon što smo saznali da je sve dobro prošlo, počeli smo se šaliti i da su naši Romeo i Julija htjeli pomoći mladencima da ožive tradicijski svatovski običaj odlaska na vodu koja se obavezno uzimala iz zdenca", rekli su u šali gosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije