Četvero mrtvih, dvoje ranjenih: Mafijaški obračun u poznatom ljetovalištu

Fena
Četvero mrtvih, dvoje ranjenih: Mafijaški obračun u poznatom ljetovalištu
/ Ayia Napa (pixabay)
Četiri osobe poginule su u pucnjavi ispred restorana u ljetovalištu Ayia Napa na Kipru.

Pucnjava, koja ima karakteristike mafijaškog obračuna, dogodila se u središtu ovog grada poznatog po noćnim klubovima, što stvara bojazan turističkom sektoru dok ovaj sredozemni otok očekuje ovo ljeto rekordnu sezonu.

Maskirani ljudi su otvorili vatru na poznatog lokalnog poslovnog čovjeka, njegove zvanice i tjelohranitelje kada su napustili restoran krajem večeri. Policajac, koji je bio u pratnji biznismena, a nije bio u službi, izvadio je oružje i odgovorio, ubivši jednog od napadača, identificiranog kao Albanac.

Poslovni čovjek 51-godišnji Phanos Kalopsidiotis je ubijen, kao i još jedan policajac iz njegovog okruženja, koji nije bio u službi. Žena ovog posljednjeg je također poginula.

Policajac koji je pucao, povrijeđen u glavu, nalazi se u kritičnom stanju. Jedan od tjelohranitelja je također povrijeđen. Prije dvije godine, otac Phanosa Kalopsidiotisa je ubijen ispred svoje kuće u blizini Ayia Napa.

Obračuni između bandi nisu neuobičajeni na Kipru, s navodnim mafijaškim osobama ciljanim u Limassolu i glavnom gradu Nikoziji. Grad Ayia Napa, na jugoistoku otoka, dočekuje brojne turiste, posebno britanske i ruske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije