Svijet / Čelnik švicarske komisije za vakcinaciju tvrdi: Bio sam žrtva otmice

11. 04. 2022. u 12:11:00 Fena

Shares: 0

Čelnik švicarske savjetodavne komisije za vakcinaciju objavio je da je bio žrtva kratke otmice u prošlom mjesecu koja je dovela do fatalne pucnjave s policijom.

Nekoliko švicarskih medija objavilo je saopćenje Cristopha Bergera u kome se navodi da ga je otmičar koga nije poznavao držao u zatočeništvu otprilike sat vremena 31. marta i da je tražio veliku sumu novca prijeteći mu nasiljem prije nego što ga je oslobodio.

Berger, ljekar po struci, često se pojavljivao u medijima tokom pandemije koronavirusa.

"Otmičar nije pominjao ništa u vezi s mojom ulogom predsjednika komisije za vakcinaciju", navode novine Neue Zuercher Zeitung Bergerove riječi iz saopćenja.

Policija istražuje slučaj ubistva 38-godišnjeg njemačkog osumnjičenika dok je pokušala da ga uhapsi u prošloj sedmici. Policija je saopćila da je osumnjičeni pucao u glavu svojoj ženskoj kompanjonki i da ju je ubio.

Berger nije bio odmah dostupan radi komentara. On u saopćenju navodi da neće više komentirati taj slučaj, prenosi Reuters.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA