Čelnici G7 ismijali fotografije ruskog predsjednika golog do pasa

0
Radiosarajevo.ba
Čelnici G7 ismijali fotografije ruskog predsjednika golog do pasa
Foto: Twiiter / Lideri G7

Lideri grupe sedam bogatih nacija ismijali su macho fotografije ruskog predsjednika Vladimira Putina na susretu u Njemačkoj kojim je dominirala tema rata u Ukrajini.

Kada su se lideri okupili na prvom sastanku trodnevnog samita u bavarskim Alpama, britanski premijer Boris Johnson pitao je trebaju li svi skinuti sakoe ili još nešto na sebe.

 "Svi moramo pokazati da smo jači od Putina", rekao je Johnson, na šta su se neki od njegovih kolega nasmijali, piše Guardian.

Svečanosti | Ambasador Italije Marco Di Ruzza obilježio Nacionalni dan Made in Italy u Sarajevu

Svečanosti | Ambasador Italije Marco Di Ruzza obilježio Nacionalni dan Made in Italy u Sarajevu

"Jahati konje goli do pasa", dodao je kanadski premijer Justin Trudeau, na šta je predsjednica Europske komisije, Ursula von der Leyen rekla "O da, jahanje konja je najbolje".

Putin se nekoliko puta pojavio gol do pasa na fotografijama koje su objavili ruski državni mediji, uključujući one na kojima je sa sunčanim naočalama, zlatnim lančićem i vojničkim hlačama jahao smeđeg konja.

Na još jednoj fotografiji nastaloj 2010. godine, moguće je vidjeti ruskog predsjednika golog do pasa sa lovačkom puškom u rukama tokom boravka u južnom Sibiru.

Putina su fotografisali i u ronilačkom odijelu dok nosi artefakte koji su pronađeni tokom zarona na arheološkom pronalazištu u blizini poluotoka Taman.

Na fotografijama koje su objavljivane tokom prošle decencije, zabilježeno je da se ruski predsjednik sunča gol do pasa, pliva sa delfinima i upravlja podmornicom u blizini otoka Gotland u Baltičkom moru.

Lideri G7 su na samitu razgovarali o naporima za daljnju izolaciju Rusije zbog invazije na Ukrajinu u kojoj su ubijene hiljade ljudi a milioni protjerani iz svojih domova.

Velika Britanija, Kanada, Japan i Sjedinjene Američke Države predložile su zabranu uvoza ruskog zlata, čime je cilj otežati bogatim Rusima koji na ovaj način smanjuju utjecaj finansijske krize uzrokovane zapadnim sankcijama.

Lideri sedam bogatih nacija bi trebali diskutovati i o ograničavanju cijene ruske nafte te smanjenju divljanja cijena hrane i energenata u svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije