Čedomir Jovanović objavio emotivan video i dao podršku narodu Palestine

5
Radiosarajevo.ba
Čedomir Jovanović objavio emotivan video i dao podršku narodu Palestine
Foto: LDP / Čedomir Jovanović

Izraelski napadi na Gazu traju i danas, 28. oktobra. Izraelska vojska ponovila je da se njihova "operacija" nastavlja, te da se širi i kopnenim putem, a poslala je novo upozorenje stanovnicima sjevera da se čim prije sklone na jug.

Izrael je sinoć napao Gazu bombardovanjem bez presedana. Artiljerija je gađala Gazu, u kojoj od jučer traje prekid svih komunikacija, ne radi ni internet ni telefoni.

U sporadičnim porukama koje uspiju napustiti Pojas Gaze, u kojoj živi milion mališana, doznaje se o stotinama mrtvih, ranjenih, nestalih - navodi se kako polovinu mrtvih i ranjenih čine žene i djeca. Pojedine bolnice više ne mogu primiti ranjene, a medicinskih potrepština, hrane i goriva skoro pa je potpuno nestalo.

Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje 1. i 2. maja: Ovo se mnogima neće svidjeti

Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje 1. i 2. maja: Ovo se mnogima neće svidjeti

Brojni političari diljem svijeta ustali su i dali svoj glas podrške Gazi i njenom narodu, a među njima je i lider srbijanskog LDP-a Čedomir Jovanović, koji već danima, bez zadrške, poručuje kako stoji uz napadnuti narod Palestine.

Jučer je objavio snimak iz Gaze i poruku: "Ljekari u Gazi pjesmom poručuju da i po cijenu života ostaju uz svoje pacijente."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije