Cavusoglu: Izjave Johannesa Hahna neprihvatljive

Anadolija
Cavusoglu: Izjave Johannesa Hahna neprihvatljive
FOTO: AA / Mevlut Cavusoglu
Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu je izjavio da je neprihvatljiva izjava Johannesa Hahna, evropskog komesara za proširenje, u kojoj tvrdi kako je ranije pripremljena lista za hapšenje odgovornih za pokušaj državnog udara u Turskoj.

"Jasno je da Hahn nažalost u potpunosti ne razumije dešavanja koja su se zbila u našoj zemlji", istakao je Cavusoglu.

Cavusoglu je na Twitter profilu poručio kako su neprihvatljive takve izjave, javila je turska državna agencija Anadolija.

"Riječi Johannesa Hahna, evropskog komesara za proširenje, kojima tvrdi kako je ranije pripremljena lista za hapšenje odgovornih za pokušaj državnog udara su neprihvatljive", naveo je Cavusoglu.

Podsjetio je kako je 15. jula zabilježen pokušaj državnog udara u kojem je poginuo veliki broj nevinih osoba.

"Od EU i naših saveznika prvenstveno očekujemo da podrže demokratske institucije u Turskoj i da oštro osude pokušaj državnog udara. Turska ni na koji način neće odstupiti od ljudskih prava, vladavine prava i prednosti demokratskom društva. Stoga, niko, uključujući i komesara Hahna, ne može prejudicirati u vezi sa pravnim procesom koji se vodi nakon krvavog pokušaja državnog udara", poručio je turski ministar vanjskih poslova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije