Cambrils: Ubijeni napadač izazivao i smijao se policiji, objavljen snimak

Radiosarajevo.ba
Cambrils: Ubijeni napadač izazivao i smijao se policiji, objavljen snimak
Turista Fitzroy Davies nalazio se u Cambrilsu, u Španiji, tokom terorističkog napada. Vidio je sve što se dogodilo, a snimku je objavio BBC Radio 4.

"Neki muškarac je trčao cestom i vikao, u roku od 30 sekundi stvorila se policija, izjurili su iz auta i počeli mu nešto vikati. On nije prestajao govoriti. Policija je zapucala. Pao je i opet se digao, zakoračio je preko ograde, činilo se kao da se sarkastično smije, i krenuo prema policiji. Opet su zapucali i on je opet pao. Tada sam i ja otišao", prepričao je što je vidio.

Ubijeni je jedan od terorista koji je pobjegao iz automobila koji se prevrnuo u Cambrilsu.

Podsjećamo, nedugo nakon što se dogodio prvi teroristički napad u Barceloni kada je ubijeno 14, a povrijeđeno više od stotinu osoba, desio se još jedan u regiji Katalonije, potvrdila je policija. U ranim satima 18. augusta, pet naoružanih napadača je ubijeno kada su pokušali ući u turističko područje u malom gradiću Cambrilsu, 120 kilometara južno od Barcelone. Napadači su automobilom Audi A3 uletjeli i u grupu ljudi, a policija je zaustavila daljnji napad. Povrijeđeno je šest civila, i jedan policajac.

ISIL je preuzeo odgovornost za napade u Španiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije