Brutalna tučnjava u Njemačkoj: Letjele stolice i flaše, povrijeđen i mladić iz BiH

2
Radiosarajevo.ba
Brutalna tučnjava u Njemačkoj: Letjele stolice i flaše, povrijeđen i mladić iz BiH
Foto: Bild.de / Njemačka policija / Ilustracija

Policija njemačkog grada Esena intervenisala je na Božićnom sajmu u centru ovog njemačkog grada gdje je došlo do brutalne tučnjave dvije sukobljene strane.

Najdeblji kraj u svemu je izvukao državljanin Bosne i Hercegovine (27), koji, pored toga što je povrijeđen, na kraju i priveden.

Kako prenosi njemački WAZ, večeras, 23. novembra, nakon zatvaranja štandova na sajmu u centru grada došlo je do sukuba dvije grupe.

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Svjedok, koji je sve posmatrao, rekao je da su u jednoj grupi bili mladići iz istočne Evrope, dok su u drugoj grupi bili tamnoputi migranti. Tučnjava je bila toliko brutalna da su stolice i flaše letjele na sve strane.

Međutim, čim su vidjeli policiju, svi su se razbježali, a policija je uspjela da sustigne državljanina BiH (27), koji je obilno krvario jer je imao povredu glave.

Iz policije kažu da je on jedan od učesnika tučnjave.

Njega su prvo odveli u bolnicu, gdje mu je rana sanirana, a zatim i u pritvor. Kako prenose mediji, motiv sukoba ove dvije grupe mladića, svi dobi između 20 i 30 godina, nije poznat, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije