Broj umrlih od koronavirusa porastao na 565, zaraženo preko 28.000 ljudi

Radiosarajevo.ba
Broj umrlih od koronavirusa porastao na 565, zaraženo preko 28.000 ljudi
Foto: EPA-EFE / Kruzer usidren kod luke Yokohama u Japanu

Još 75 osoba umrle su od koronavirusa u Kini, čime je ukupni broj žrtava dostigao cifru od 565, saopštila je nacionalna zdravstvena komisija te zemlje.

Komisija je dodala da je prijavljeno još 3.694 novih slučajeva bolesti, pa sada broj zaraženih virusom iznosi ukupno 28.292, prenose agencije.

Oglasio se Srbijanac s kruzera: "Zatvoreni smo po kabinama..."

N. M. (31), jedan je od 14 državljana Srbije koji se trenutno nalaze na kruzeru Diamond Princess. Za ovaj mladić opisuje stanje na ovom brodu, na kojem su svi putnici i osoblje stavljeni u karantin zbog virusa korona. "Trenutno smo i mi slabo obavešteni o opštoj situaciji, u Jokoham smo došli dan ranije od predviđenog, upravo zbog putnika koji se iskrcao 25.

Još deset ljudi na kruzeru usidrenom kod luke Yokohama u Japanu oboljelo je od novog koronavirusa, nakon što je jučer potvrđeno 10 slučajeva, saopćilo je japansko ministarstvo zdravlja.

Putnici kod kojih je virus potvrđen jučer prebačeni su u obližnje bolnice radi daljnjeg testiranja i liječenja.

Među zaraženim putnicima su državljani Japana, SAD, Kanade, Novog Zelanda i jedan putnik sa Tajvana, a većina je u 60-tim i 70-tim godinama.

Na njemu je i 14 državljana Srbije, šest Hrvatske i jedan iz Crne Gore

"Za sada su svi putnici u svojim kabinama zatvoreni, ne smeju da izlaze uopšte. Barovi, restorani su zatvoreni. Radi se dostava hrane i pića po sobama - sve što im treba, putnici pozovu, i to im bude dostavljeno u kabinu. Čak su i nama zaposlenima zatvorili sve prostore za okupljanja, kao što su crew bar i pušionica", kazao je N. M. (31), jedan je od 14 državljana Srbije koji se trenutno nalaze na kruzeru Diamond Princess

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije